top of page

Hvor hjælper vi?

AIDS Care arbejder p.t. 10 forskellige steder i det nordlige Thailand.

Vi arbejder både blandt nord thailændere (Doi Law/Chiang Mai) samt blandt forskellige stammefolk i Chiang Dao, Mae Hong Son og Mae Sai.

Derforuden har AIDS Care et "Outreach" arbejde, som underviser og rådgiver om AIDS i forskellige sammenhænge i kirker og på skoler. AIDS Care Outreach har også som opgave at opdatere alle AIDS Cares medarbejdere og volontører om udviklingen indenfor medicin m.m.

 

Klik ind på de enkelte lokationer og læs mere:

 

 

Chiang Dao

 

Chiang Dao er et område ca. 100km nord for Chiang Mai.

 

Området har en lang række små landsbyer, som hovedsagelig er beboet af forskellige bjergstammer. Det er i disse landsbyer AIDS Care arbejder.

 

Arbejdet ledes af Dtom og Phu, et thailandsk ægtepar med en vision om at hjælpe AIDS-ramte børn og familier i disse landsbyer.

Anker 1

Chiang Mai

 

Chiang Mai er Thailands anden største by og et center for kunsthåndværk m.m. i Thailand.

 

Chiang Mai er også et centrum for mange kristne organisationers arbejde i hele Mekong området.

 

Arbejdet i Chiang Mai sker i samarbejde med en lokal kirke i byen. Arbejdet ledes af On, som har mange års erfaring i at arbejde med AIDS-ramte børn og familier.

Til arbejdet er ligeledes tilknyttet en række frivillige, som hjælper med undervisning, går med på husbesøg m.m.

Anker 2

Doi Law

 

Doi Law er et landsbyområde ca. 45km syd for Chiang Mai. Området består af en lang række små landsbyer beboet hovedsagelig af nordthailændere.

 

Det var i Doi Law AIDS Care startede i 2001.

Gennem årene har AIDS Care fået etableret et godt forhold og samarbejde både med de lokale myndigheder, skolerne i Doi Law-området, det lokale sygehus og læger. Det er stor respekt om AIDS Cares arbejde i lokalbefolkningen.

 

Arbejdet i Doi Law har mange facetter, bl.a. søndagsskole/børnearbejde, teenage og ungdomsarbejde, engelskundervisning m.m. Hver lørdag samles børnene i den nedlagte skole, som kommunen har stillet gratis til rådighed for AIDS Care.

 

AIDS Care Doi Law ledes af Naung On, som sammen med lokale volontører står for aktiviteterne.

Anker 3

Mae Sai

I samarbejde med det thailandsk-amerikanske missionærpar Chalor og Neel Roberts har AIDS Care et arbejde i Mae Sai-området.

 

Chalor Roberts har et missionsarbejde blandt migrantbørnene fra Burma.

 

Chalor Roberts samarbejder med de lokale skoler og myndighedermed bl.a. at give disse migrantbørn specialundervisning i thailandsk.

Anker 4

Mae Wang

 

Mae Wang er et distrikt som ligger ca. 40 km sydvest for Chiang Mai.

 

AIDS Care startede i dette område i sommeren 2014.
 

Området er bjergrigt og består af en lang række landsbyer med en befolkning på ca. 31.000 mennesker.

Anker 5

Mae Hong Son

 

Mae Hong Son provinsen støder op til den burmesiske grænse. I dette område er AIDS Cares arbejde en integreret del af lokale SHAN-kirkers arbejde ude i bjergene.

 

Mae Hong Son-området består af mange små bjerglandsbyer, som ofte er vanskeligt tilgængelige. Derfor er AIDS Cares arbejde næsten udelukkende lagt an på husbesøg. Kun i forbindelse med lejre og jul er der mulighed for at samle børnene og deres familier. SHAN-folket er fattige, og derfor er AIDS Cares støtte til børnenes skolegang af største betydning.

 

Vi besøger ofte sygehuset i Mae Hong Son by for at hjælpe dem, som er indlagt pga. AIDS. Da mange SHAN-folk ikke har thailandsk statsborgerskab, har de ikke mulighed for at få gratis livsforlængende AIDS-medicin af regeringen. Derfor er støtte til køb af denne livsvigtige behandling en stor del af AIDS Care budget.

 

I Mae Hong Son-området, og især blandt folk fra SHAN-stammen, har vi set at Gud har brugt AIDS Care til at bryde ny vej for evangeliet.

Anker 6

Hot

AIDS Care er startet med at arbejde i Amphur Hot – som ligger ca. 100km syd for Chiang Mai.

Lokale volontører er involverede, og AIDS Cares projektleder i Doi Law er ansvarlig.

Vi er startet med 6 børn i Amphur Hot.
 

Vi glæder os over, at dørene åbnes til nye steder, og at flere børn og familier kan få hjælp og støtte.

Anker 9

MaeLanoi

 

AIDS Care er startet med at arbejde i Mae Lanoi som ligger i den sydlige del af Mae Hong Son-provinsen.

Lokale volontører er involverede, og AIDS Cares projektledere fra Mae Hong Son er ansvarlig.

 

Vi er startet med 4 børn i Mae Lanoi. Området beboes hovedsagetlig af mennesker fra SHAN-, Lawa og Karen-stammerne.

De små landsbyer ligger spredt i det bjergrige område.

Vi glæder os over, at dørene åbnes til nye steder, og at flere børn og familier kan få hjælp og støtte.

 

Anker 8

Outreach

 

AIDS Care Outreach er et arbejde, som fokuserer på undervisning og information om HIV/AIDS i skoler, kirker m.m. Samtidig skal dette arbejde sikre, at alle AIDS Cares medarbejdere er opdateret på den nyeste udvikling og viden indenfor medicin m.m.

 

AIDS Care Outreach afholder også seminarer for projektets børn, unge og familier.

 

Rodjana, som igennem 10 år har være volontør i AIDS Care, har ansvaret for dette arbejde. Rodjana er også AIDS-volontør for det lokale sygehus og lokalregeringen. Hun bliver ofte sendt til Bangkok for at deltage i efteruddannelse om AIDS. Derigennem har hun den sidste nye viden indenfor området og er i stand til at videregive denne viden til AIDS Cares medarbejdere og volontører.

 

Via mange af de kurser Rodjana holder i forskellige sammenhænge og blandt forskellige grupperinger af AIDS-ramte, kommer AIDS Care i kontakt med mennesker, som vi ellers aldrig ville være kommet i kontakt med.

 

Samtidig er Rodjana AIDS Cares repræsentant i mange offentlige samlinger, seminarer osv.

Anker 7
bottom of page