top of page
Om os

 

AIDS Care er en kristen missionsorganisation, som arbejder med AIDS-ramte børn og deres familier i Nordthailand.

 

AIDS-Care blev grundlagt i 2001 af Inger Lise og Mogens Koch Pedersen, som var missionærer i Thailand i perioden 1994-2003.

 

AIDS Care startede som et personligt initiativ og en reaktion på et akut behov. Siden da er AIDS Care vokset til en organisation, der bl.a. støtter ca. 175 AIDS-ramte børn og deres familier økonomisk i 2017.

 

 80 % af vores børn har mistet den ene eller begge forældre pga. AIDS, og resten har forældre, der er smittet. (Tal for, hvor mange af børnene, der har HIV)

 

AIDS Care arbejder 10 forskellige steder i Nordthailand.

 

I Thailand er AIDS Care tilknyttet OMF (Overseas Missionary Fellowship) - OMF - som er en stor international missionsorganisation, der arbejder i hele Asien. Der er missionærer fra OMF, som ulønnet arbejder fuldtid i AIDS Care i Thailand.

 

I Danmark er AIDS Care etableret med egen bestyrelse, som har baggrund i både folke- og frikirkemiljøet. Vi vil meget gerne kontaktes og komme og fortælle om vores arbejde

 

Bestyrelse:

Trine og Claus Tøndering, Kgs. Lyngby, København

Ruth og Georg Bech, Fåborg

Jette Koch Jensen, Haderslev

Peder Mørch, Aalborg (repræsentant for Bethaniakirken, Aalborg)

Inger Lise og Mogens Koch Pedersen (daglig ledelse)

Mogens & Inger Lise Koch Pedersen

Tilhørsforhold

 

AIDS-Care er et missionsprojekt hørende under Bethaniakirken i Ålborg. Vestermarkskirken i Grindsted er ligeledes involveret i AIDS Care. Begge kirker er tilknyttet Det Danske Missionsforbund.

 

I Thailand er AIDS-Care en del af OMF International i Sydøstasien og har et lokalt lederteam med Andrew Goodman, som har været missionær i Thailand i 15 år, som overordnet daglig leder af arbejdet i Thailand. AIDS Cares projekter i det nordlige Thailand er baseret på lokale ledere, medarbejdere og voluntører.

 

Som støtte for de lokale ledere og medarbejdere er der tilknyttet en række udenlandske missionærer, som bor i området.

 

AIDS Care er i Thailand hos myndighederne registreret under Light for Thailand Foundation.

Vision

 

"Ved betingelsesløs kærlighed og Guds kraft, at bryde den onde cirkel af sårbarhed, som AIDS-ofre står i."

AIDS Cares vision er at være med til at bryde den onde cirkel af sårbarhed, som børn i AIDS-ramte familier bliver en del af. I disse familier er enten den ene eller begge forældre syge/døde af AIDS, og derfor bliver hele familiens situation – og især børnenes situation - sårbar. 

 

mission

"For vi er Kristi vellugt ....." 2 Kor 2,15

"Det er vores mission at møde mennesker med AIDS med Jesu kærlighed og som ven, uden fordømmelse eller krav. Vi ønsker at være Guds kærlige hånd der rækkes ud med kærlighed, omsorg, tilgivelse og nåde. Vores fokus er de børn, der er blevet ofre for AIDS (HIV-positive eller HIV-negative) og deres familier."

 

AIDS Care støtter familierne ved at:

  • Støtte børnenes skolegang økonomisk.

  • Afhjælpe akutte behov for mad, tøj, medicin osv.

  • Besøg i hjemmene med opmuntring, støtte og vejledning.

  • Undervisning 

  • Formidle Guds kærlighed i handling og ord.

     

bottom of page